Cadouri

Tablou pe etamină

Tablou pe etamina

Vă mai amintiți cu siguranță. Multe case ale creștinilor aveau măcar un tablou pe etamină. Fie că erau cu versete, sau simple coșuri cu mere sau alte peisaje, ele constituiau varianta realizabilă a decorării casei la acea vreme.

Picturile erau scumpe, printuri cu mesaj creștin nu prea avei de unde să cumperi. Dar aceste bunicuțe ale goblenelor erau ceva ce orice doamnă putea realiza cu mâinile ei.

Să coși un astfel de tablou pe etamină era o muncă de zile sau săptămâni și în fiecare casă erau accesoriile necesare.

La noi în casă erau multe, nici nu mai știu pe unde or fi dosite acum.

Le-a trecut vremea, a fost timpul lor. Au fost urmate de goblene care și ele sunt depășite acum.

Experiența unui tablou pe etamină!

Oricum, una din cele mai de neuitat chelfăneli din viață, din cauza unui tablou pe etamină am luat-o. M-am gândit să dau o mâna de ajutor cât era mama la serviciu și am „tuns” tot spațiul alb ce rămăsese necusut la un tablou finalizat, care trebuia dus la înrămat. Nu îți poți închipui cum poate reacționa o femeie ce a muncit câteva luni la un astfel de tablou.

Vremurile pe care le trăim sunt altele. Decorurile caselor noastre sunt altele pentru că posibilitățile tehnologice sunt altele. Acum sunt la modă tablouri canvas sau înrămate fie ca sunt simple sau modulare iar în materie de design se caută cât mai simple.

Provocarea însă rămâne peste timp. Ce transmit decorurile din casele noastre? Ce mesaj întipăresc în mintea noastră sau a copiilor noștri? Ce schimbare produc în viața noastră acele elemente de decor care așa de repede devin neobservate dar care totuși impactează viața?

Cred că e foarte important ca ele să transmită principii și una din metodele de a realiza asta este ca tablourile, indiferent de model sau formă să conțină versete ale Scripturii.

Acesta e unul din motivele pentru la Cadouri cu mesaj realizăm încă și azi decoruri cu versete. Nu chiar un tablou pe etamină dar tot un decor deosebit pentru casele creștinilor.

Foto de pe olx prelucrată. Am fost surprins să văd că cineva vinde tablouri pe etamină în 2019.

Lasă un răspuns