Cadouri, General

10 Recomandări pentru alegerea cadoului perfect

10 Recomandări pentru alegerea cadoului perfect

Pentru că sunt pățit și de multe ori am uitat sau mi-am amintit târziu, pentru că am fost de multe ori în pană de idei privitor la cadourile de oferit, pentru că am fost nevoit de prea multe ori să cumpăr cadouri în grabă, neinspirate și neconforme cu sentimentele, m-am gândit să fac un scurt ghid pentru 10 Recomandări pentru alegerea cadoului perfect pentru cei ce vor să ofere cadouri cu impact, așa a luat naștere acest mini-ghid:

10 Recomandări pentru alegerea cadoului perfect.

Ține minte datele importante.

Una din marile noastre probleme este uitarea. Dacă pentru soț sau soție, pentru copii sau părinți mai ținem minte datele, pentru restul oamenilor nu prea. Noroc cu facebook care ne mai anunță pe ultima sută de metri dar o face cam târziu pentru a cumpăra sau confecționa un cadou.  Folosește agende, cele electronice de pe telefoane sau calculator sunt ideale pentru că poți seta remindere.

Pune reminder cu 30 de zile înainte și respectă avertizarea.

Datele importante trebuie notate și pentru acestea trebuie setate remindere. Orice smartphone are o astfel de opțiune sau se pot folosi pagin de genul delibro.com De ce 30 de zile… mă explic mai jos.

Fii atent la discuții pentru că din ele, ocazional poți afle ce își dorește persoana.

Eu de exemplu am stabilit ce cadou să iau soției mele din vară, deși ziua ei a fost în decembrie. Totul a fost la o sesiune de cumpărături la supermarket unde a apreciat mult un smoothie de fructe.

Am spionat puțin acest subiect și am decis că un blender bun ar fi un cadou perfect. Și tu poți afla multe despre ceea ce își doresc cei din anturajul tău dacă ești atent/ă. Nu lăsa pe ultima sută de metri că nu vei ști ce să cumperi și e foarte posibil să nu o nimerești, iar cadoul tău să sfârșească în categoria obiectelor de care trebuie să se descotorosească omul cu grijă.

Caută cu grijă un magazin de încredere.

Având în vedere că tot mai mulți cumpără de pe internet e nevoie să știi care sunt magazinele de încredere de cadouri și te voi ajuta când voi publica lista mea de magazine online de încredere în acest domeniu.

De ce e nevoie de magazine de încredere? Pentru că sunt muuuuulte care vând chinezării fără garanții reale, fără a avea date de contact pe site, fără a putea fi contactați ulterior, fără dreptul de retur etc.

Examinează oferta de produse.

Când știi ce vrei să cumperi nu ai rezolvat toată problema. Eu am cumpărat blenderul după 3 zile de cercetare. Nu poți lua cle mai ieftin sau cel mai scump produs.

Acesta trebuie să fie ori util și rezistent, ori cu o valoare sentimentală mare, ori cu un mesaj de suflet transmis. O cunoștință de a mea a primit de ziua sa o bluză sport pe care scria numele unei echipe de fotbal deși ea nu are nici o treabă cu acea echipă de fotbal. Bluza a costat mult dar…

Alege ceva care să nu fie nici foarte ieftin, nici foarte scump.

De regulă extremele sunt periculoase. Nu căuta să „scapi repede” ci dedică un timp pentru a face un cadou potrivit. Acel cadou poate consolida relația, poate transmite gânduri, sentimente, aprecieri, dorințe, urări sau dimpotrivă poate strica o relație sau măcar să o uzeze serios. Prețul e un factor secund în alegerea cadoului. Cred că mai mare valoare are intenția celui care îl oferă.

Alege un cadou care transmite un mesaj.

Cred că fiecare dar transmite un mesaj. Unele transmit un mesaj minimal iar altele unul mai complex. Un obiect ieftin care nu a fost căutat prea mult va transmite mesajul „Uite, mă achit de obligații” sau „ceva ce am reușit să iau și eu” iar unul pentru care s-a făcut ceva cercetare, care a fost ales din timp poate transmite mesaje mult mai complexe. Ajunge omul să gândească „Uite că e atent la ce vorbesc eu” sau „Uite ce potrivit îmi este”.

O alternativă mai bună este oferirea unui cadou cu mesaj. Fie că este singur fie că este însoțitor pentru un obiect electronic sau util, cadourile cu mesaj sunt excelente și ajută la exprimarea sentimentelor mul mai explicit.

De exemplu o cană cu un mesaj scris pe ea și un design drăguț, un papirus cu mesaj, un tablou cu imagine asortată cu camera și un mesaj pe măsura sentimentelor și altele.

Comandă la timp.

Astfel eviți neprevăzutul (întârzieri, colete deteriorate, greșeli la expediere etc) Dacă faci comanda online, lucru foarte bun pentru cei ce nu stau în orașe mari cu multe magazine, trebuie să iți planifici din timp comanda.

Multe situații pot interveni: întârzieri datorate magazinului, întârzieri datorate curierului, greșeli de ambalare (al produs trimis din greșeala) incidente la transport etc. Dacă ai comandat din timp ai vreme să reglezi eventualele erori. Dacă nu vor fi erori, produsul nu se strică acasă la tine.

Folosește un ambalaj drăguț – 10 Recomandări pentru alegerea cadoului perfect

Ambalajul face mult la un cadou. Evită culorile agresive, în opinia mea trebuie evitat plasticul. Optați pentru ambalaj de hârtie. Evitați pungile de cadouri cu imprimeuri super-colorate. Alegeți ceva simplu de tot care să pună în evidență conținutul.

Dăruiește cu bucurie și transmite cuvinte sincere odată cu cadoul tău.

Nu cadoul este totul ci mesajul din spatele gestului. Nu fă economie de cuvinte, imaginație și creativitate. Fă tot posibilul să ai și câteva cuvinte de rostit sau dacă ești emotiv așterne-le pe o hârtie fie că e o coală albă sau o felicitare drăguță.

Sper că aceste gânduri vor constitui un real ajutor pentru cei ce sunt în pană de idei, pentru cei care au tendința de a uita și pentru toți cei care chiar vor să facă un cadou de neuitat celor dragi și/sau importanți.

Crezi că am uitat ceva în această listă de recomandări „10 Recomandări pentru alegerea cadoului perfect” ? Aș fi bucuros să îmi întregești lista printr-un comentariu. Mulțumesc anticipat.

10 Recomandări pentru alegerea cadoului perfect

Lasă un răspuns